Sommerferie i Norge

25 juli 2007

Midt i vores ferie på Bornholm kom vi på, om ikke vores søn Nicklas skulle møde Kristoffer, søn af min kammerat Kjetil og hans kone Karianne, i Kristiansand i Norge. Det er lang tid siden vi har set dem, og Kristoffer havde vi ikke set endnu. Så en rejse med hurtigfærgen fra Hirtshals blev hurtigt bestilt.

Og selvfølgelig skulle der jo caches lidt. Men det blev kun til to caches. Første cache blev Åros-Veten (GCM3NA), som er en høj, hvorpå der er placeret en kæmpe brændestabel, en varde kaldet Åros-Veten. Denne brændestabel blev så tændt i tilfælde af invation af Norge, hvorved næste høj kunne se bålet og derefter tænde bålet der. Denne varslingskæde af bål gik langs hele Norges kyst, og det måtte maksimalt tage en uge for meddelelsen at nå frem. Stedet blev også brugt som udkigspost under krigen.

Anden cache blev Kystfortet, Ny-Hellesund (GCKZ2E), som er en ø jeg har besøgt tre gange gennem tiden sammen med Kjetil. Men det har været uden GPS de andre gange. Denne gang var Kjetil, Kristoffer, Karianne, Susanne og Nicklas med. Øen var fort for tyskerne under krigen, og var udstyret med kanoner, radar, lyskastere og forskansede udsigsposter. Efter at have fundet cachen satte vi os ned i læ for vinden, og fik en Mariekiks og et glas vand, inden vi skulle hjem igen.

Giv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/d/1/6/beltoft.dk/httpd.www/blog/wp-content/themes/into-the-light/comments.php on line 68

Du skal være logget ind for at afgive kommentarer.