Natcaching i Skagen Klitplantage

17. januar 2009

Banzai_dk havde igen inviteret til PicnicEvent Skagen by Night januar 2009 (GC16HZG) lørdag aften kl. 17:11 – præcis. Sådan skal det åbenbart være. Og det er jo nok heller ikke uden grund, for der var meget mørkt på det tidspunkt.

Der var vel mødt mellem 40 og 50 glade geocachere op, hver især pakket godt ind i varmt tøj, for vejret bød på temperaturer omkring frysepunktet, og vind op til 10m/s. Men vi håbede på, at de nye geocaches lå i ly af skovene.

Jeg selv var udstyret med skiundertøj, skijakke, pandebånd, kraftige vandrestøvler, handsker samt en halsvarmer-ting. Derudover skulle min nyindkøbte geocaching skuldertaske afprøves. Den var udstyret med en LED MagLite, skriveredskaber, pandelampe, bytteting, Recta DP2 kompas, laserpen, ekstra batterier og den obligatoriske single malt whisky i lommelærken.

Kl. 17:11 bød Banzai_dk velkommen sammen med Pylle, og fortalte, at denne aftens event var ændret lidt i forhold til det planlagte, grundet det store fremmøde. Banzai_dk og Pylle havde nemlig lagt 18 nye geocaches ud i 5 områder, hvor der i hvert område var mindst en traditionel og to refleks-geocaches. De 18 geocaches fordelte sig på 7 traditionelle og 11 multi-caches, som var refleks-caches. Til hvert område var der koordinater på en parkeringsplads, samt koordinater på hvor opgavesedlerne var gemt.

Efter gruppebilledet var blevet taget, og de nye reflekstyper blevet demonstreret, blev områdesedlerne delt ud. Jeg valgte området Søen, som bød på en traditionel og to refleks-caches. Det samme havde Elverhøj og Team Vapp. Men da Elverhøj og Team Vapp gik i gang med den første refleks-cache hastede jeg videre mod den traditionelle geocache En tur i busken (GC1KBF2). Jeg ledte længe, for den viste sig at være godt gemt lige på koordinaterne under frisk mos, hvilket gjorde den næsten umulig at se. Da jeg fik åbnet cachen kunne jeg høre Team Vapp og Elverhøj nærme sig, så jeg skyndte mig så meget med at få cachen gemt igen, at jeg glemte at få First Finder Certifikatet med mig. Men Team Vapp råbte efter mig, så jeg fik det med. Tak for det! En tur i busken blev min cache #350.

Min TerraLux TLE-5EX LED udstyrede AA MagLite var desværre ikke nok til at lyse reflekserne op, så jeg kørte videre til området Pløjetvej, som Banzai_dk havde nævnt var det sjoveste område. Jeg begav mig straks afsted mod den traditionelle traditionelle geocache Nattens kryb#1 (GC1KBFP). Det tog et stykke tid at finde den, da cachen var godt bevogtet af et af nattens kryb – en stor sort gummirotte med røde øjne.

På vej tilbage mod parkeringspladsen mødte jeg Gjøltroldene, som jeg fandt Arpsvej#1 (GC1KBCT) sammen med. Vi bor overfor hinanden, kun adskilt af Limfjorden 🙂

Gjøltroldene ville så videre ind og finde Nattens kryb#1, mens jeg begav mig ud mod parkeringspladsen. På vej ud stødte jeg på FIDODOG, som jeg fandt Arpsvej#2 (GC1KBFN) med. Efter cachen var logget besluttede vi at gå tilbage til parkeringspladsen, for det var jo snart tid til at mødes i Skagen Hallens cafeteria til skibberlabskovs. På vej ud måtte de overståede strabadser lige fejres med en slurk af den medbragte single malt whisky.

Tak til Banzai_dk og Pylle for endnu en fed oplevelse. Det er en meget speciel fornemmelse at gå rundt i en kulsort skov med pandelampe og lommelygte – det kan anbefales!

Business Broker

Opvarmning til natcaching

17. januar 2009

Som optakt til PicnicEvent Skagen by Night januar 2009 (GC16HZG) besøgte jeg Råbjerg Mile, hvor Cachen.dk havde afholdt PinseEvent Skagen 2008 (GC17X87), og udlagt seks geocaches.

Området er meget specielt, da Råbjerg Mile lige så stille vandrer hen over landskabet, så man kan se hvordan sand afløser den hårdføre bevoksning af lyng, birke- og lave fyrretræer.

Det blæste en halv pelikan med bidende kold vind, så jeg lynede jakken godt til, og tog cachene “mod uret”:

Rundt om Råbjerg Mile #2 (GC1A0MW)
Rundt om Råbjerg Mile #4 (GC1A0N1)
Rundt om Råbjerg Mile #1 (GC1A0MT)
Rundt om Råbjerg Mile #3 (GC1A0MZ)
Rundt om Råbjerg Mile #5 (GC1A0N3)

I hver af de fem caches var delkoordinater til den afsluttende cache:

Rundt om Råbjerg Mile (GC1A0N5)

Tak til Cachen.dk for denne oplevelse. Jeg vil nok foretrække at besøge Råbjerg Mile i lidt bedre vejr næste gang.

Business Broker