Op og ned ad Rebild Bakker

20. marts 2011

Zilveruno annoncerede på Geocaching Forum Danmark, at han og vandrefalken1976 ville begive sig til Rebild Bakker søndag d. 20. marts. Det ville jeg da med til.

Zilveruno hentede vandrefalken1976 ved toget i Skørping, og kørte ud til Thingbæk Kalkminer ved Gravlev (GC27NWY), hvor vi mødtes. Efter lidt traven rundt på området kørte vi over til en parkeringsplads nær Gravlev Ådal 1 – Hestehotellet (GC1TK3E). Cachen blev hurtigt fundet, men Zilveruno’s GPS strejkede, og frøs hver gang han ville se cachebeskrivelsen. Godt, at vandrefalken1976 havde hans PC med, så GPS’en kunne få friske data.

De næste caches lå på en markvej langs Gravlev Ådal ud mod (og forbi) Ravnkilde, første cache var Gravlev Ådal 2 – Kovadsbækken (GC20WC4), men vi glemte at få ledetråden skrevet ned, så det blev kun til Gravlev Ådal 1-4. Næste cache var Gravlev Ådal 3 – De forkrøblede bøge (GC20WC1). Vi kom også forbi Ravnkilde (GCNPGJ), som godt nok starter på den anden side af ådalen, men den havde jeg besøgt tilbage i 2008. Sidste cache på markvejen var Gravlev Ådal 4 – Bundgården (GC213EZ), hvor fruen af Bundgården kom trækkende med en hest og spurgte om “det var det med GPS”. Det måtte vi jo indrømme. På vej tilbage til bilerne snuppede vi lige Sumpkilden (GC2GB28).

Udsigt til sumpkilden fra foden af Rebild Bakker

Dernæst parkerede vi ved Max Henius, hvor vi begav os over i Rebild Bakker. Her fik vi en forsmag på hvad resten af eftermiddagen skulle gå med, nemlig at vandre op og ned ad Rebild Bakker. Og det er ikke for småbørn skal jeg hilse at sige.

Udsigt ned til parkeringspladsen

Første cache var God udsigt # 1 – Rebild Bakker (GC2GFN6), som navnet antyder har en fantastisk udsigt ud over ådalen. Så begik vi fejlen at gå efter kompasset, dvs. op og ned ad bakkerne til God udsigt # 2 – Rebild Bakker (GC2GFXJ). Det var hårdt, og det blev ikke bedre af, at turen til God udsigt # 3 – Rebild Bakker (GC2GGF5) ikke rigtigt kunne gøres anderledes. Fra denne cache er der udsyn til Rold Skov. Nu havde vi så samlet information nok til at kunne tage God udsigt # 4 – Rebild Bakker (GC2GGKN), som heldigvis kunne nåes uden at skulle forcere alt for mange bakker.

Udsigt over Gravlev Ådal

Cimbrerne rejste ud af himmerland år 120 f. kr.

Dagens sidste cache blev Cimbrerstenen – Rebild Bakker (GC2GGQ0), som markerer Cimbrernes udvandring i år 120 f. kr.

Tak til Zilveruno og vandrefalken1976 for en fin forårstur i Rebild Bakker!

Business Broker