Picnic event i Bunken

7. juni 2009

Igen banzai_dk og pylle havde inviteret til PicnicEvent Bunken juni 2009 (GC1B0GP), og det er bestemt en tur til Skagen-området værd. Der plejer at dukke mange geocachere op til dette picnic event, som foregår i den skønne Bunken Klitplantage. Området er fyldt med ammunitionsbunkere med et stort vejsystem, som gør stedet velegnet til klapvogn og cykler.

Dagens første cache blev LykkensGang #4 (GC16CZZ), en cache udlagt til et tidligere picnic event. Det var en sudoku, som jeg havde løst hjemmefra. Anden cache på vej nordpå i området blev LykkensGang #2 (GC16CZW) fra samme picnic event i 2007.

Det Falske Sted (GC16EDX) fik jeg koordinaterne til fra Laust, sammen med historien bag cachen. Det skulle vise sig at være en stor hjælp til en senere cache. Fjerde cache blev LykkensGang #3 (GC16CZX), som lå ovenpå en af de store ammunitionsbunkere. Braths Way#2 (GC194AX) blev eneste cache fra picnic event i 2008, som vi fik logget, da vi derefter gik længere mod nordvest, hvor de nye caches var udlagt.

LykkensGang #5 (GC16D00) blev hurtigt logget, da den lå få meter inde i skoven. Der var faktisk en del af cachene man ikke behøvede at gå særligt langt efter. Det gør det jo sjovt for Nicklas, som gerne hjælper med at finde cachen.

Undervejs havde Susanne løst en af de to sudoku-caches BunkenSjov#04 – Sudoku (GC1RVRD). Det blev vores første logning af en cache udlagt til eventet. Og de var svære denne gang. En lille plastikkasse med kamoufleret låg gør den meget svær at finde i skovbunden.

450 caches

Dernæst fandt vi BunkenSjov#02 (GC1RVRE), som blev min cache #450. Der er en fantastisk udsigt fra disse udsigtstårne. Man kan f.eks. nemt se Råbjerg Mile. BunkenSjov#03 (GC1RVRM) blev dagens niende cache. På vej ind til cachen kom jeg til at tænke på, at den bunker jeg passerede minder meget om The Sea Target Cannon Cache (GCHN1J) som ligger lige i nærheden. Det var en af mine første caches tilbage i 2004.

BunkenSjov#08 (GC1RVRH) lå lidt længere inde i skoven nær en ridesti, som jeg så fulgte tilbage til Nicklas og Susanne, som ventede på at jeg kom ud af skoven. Vi gik så tilbage mod picnic området, da det var blevet tid til at nyde den medbragte ananas. Men på vejen måtte vi lige forbi LykkensGang #6 (GC16D02), som vi havde samlet informationer til i de andre LykkensGang-caches.

Efter Nicklas havde spist et stykke af Fru Team Kirkedals fantasifulde edderkoppekage måtte jeg lige afsted efter dagens sidste cache, LykkensGang #1 (GC16CZR), som man skulle bruge proximity-funktionen i GPSen til at finde. Man skulle indtaste en radius for to forskellige caches, og der hvor de to cirkler krydsede lå cachen. Men det var ikke nøjagtige koordinater, da man kun kan indtaste hele antal 10 meter i radius.

Tak til Laust og Lisbeth (og hunden mis) for endnu et fremragende event!

Business Broker

Ud og se på kampvogn

3. juni 2009

Efter arbejde var der idag lige tid til at kigge forbi øvelsesterrænnet til Aalborg Kasserner, hvor to gamle kampvogne er blevet inddraget i geocaching af Elverhøj.

Den første ligger tæt på skydebanerne og Lindholm Høje, og hedder M 10 (GC1PBYF). Det er en gammel M10 tank destroyer, som havde en 3 tommers kanon monteret. Der er dog ikke meget tilbage af den idag, hvor myrer har bygget en kampe myretue i det ene hjørne. Det er dog ikke noget problem at komme til filmhylsteret.

Anden cache ligger længere mod nordøst, og hedder M24 Chaffee (GC1PPGB). Det er en gammel let kampvogn med en 75mm kanon, hvor kanonrøret er flækket på. Den er fyldt med sand, og ser ud til at have været offer for mange Molotov-cocktails. Der er glasskår overalt, og sandet i bunden af kampvognen er blandet med sod.

Det var to sjove caches i et område man ellers ikke kommer i. Men det er i orden at færdes i området så længe man overholder reglerne.

Dagens sidste cache blev en jyllands kirker- Hvorup kirke. Det er en rigtig flot kirke som man har frit udsyn til, når man kører nord for Nørresundby over mod lufthavnen. Cachen er lagt af team bisgaard.

Business Broker