Hals

11. juli 2006

Susanne og jeg var blevet lidt trætte af at vente på, at vores barn skulle komme til verden, så vi tog til Hals for at geocache istedet. Det var ikke noget problem, bare Susanne ikke skulle gå for langt.

Først besøgte vi Skallerev (GCJR58), hvor vi kunne parkere små 100m fra cachen. Da vi så tastede koordinaterne ind på Skallerevet #2 (GCPQWV) kunne vi se, at den ikke var så langt væk – den var lige ude på en sandbanke, hvor man skulle forcere ca. 100m med lavt vand – og skrækkelig sort mudder – for at komme derud.

Tredie cache blev Guldharalds høj (GCQJT2), som er et stykke danmarkshistorie, som få kender til. På stedet ligger Guldharald, søn af Knud Danaast, barnebarn af Gorm den Gamle, begravet (runerne på stenen betyder Guldharald). Han blev dræbt på ordre af hans farbror Harald Blåtand, idet han kunne blive en trussel for Harald Blåtand, hvis han som aftalt kunne slå den norske konge Harald Graafeldt ihjel og derved blive konge i Norge. Men sådan blev det jo ikke.

Fjerde og sidste cache vi besøgte var Hidden hill of Hals (GCJEZX), som er en fin multi cache der starter inde midt i Hals ved et kendt monument, men ender omkring 5km væk.

Business Broker