SWAT Nord i Blåbjerg Plantage – 2

27. april 2008

Læs 1. del af beretningen her. Se billeder fra turen her.

Efter en god nats søvn mødtes vi til morgenmad. Og sikken et bord der var dækket an for os. Der var blødkogte æg, masser af franskbrød, ost og marmelade og en morgenkage, samt alt det kaffe og juice vi kunne drikke. Værtsparret på Klitgaarden forstod virkelig at servere mad, der kunne fylde vore depoter op! Det var måske ikke det sundeste, men det var dælme godt 🙂

Efter at taskerne var pakket og opholdet betalt loggede vi kl. 09:25 dagens første cache NAT I BLÅBJERG PLANTAGE (GC15FZJ). Derefter kørte vi nordpå til At the crossing (GCWQ6M), som Maja spottede nærmest inden hun var ude af bilen.

Tipperne (GC10VKV) viste hvor stor dynamik der er i naturen “derude vestpå”. Lige så rå og forblæst klitterne er, lige så stille og fredfyldt er Tipperne. Området er fyldt med fugleliv. Næste cache blev Redningsstationen (GCXM6P), som jeg havde besøgt sammen med familien i påsken.

På kirkegården ved Jyllands kirker: Haurvig kirke (GC1337F) ligger der en del allierede flybesætninger begravet. Det skulle ikke blive det sidste vi så til den slags denne dag. Lidt længere sydpå loggede vi Seezeichen/sea-mark (GC11H79), og gik derefter i gang med multi cachen World War 2: Failed Bombs (GC16K72), som sendte os på en tur ud bag klitterne. Ved Stützpunkt HKB 6/180 (GC19FWE) mødte vi den hollandske familie The Sugars, som vi løste mysteriet med. Vi kunne ikke finde de “rigtige” tal, da det var svært at vide hvor mange af dimserne der skulle tælles med, men ved lidt forholdsregning og et par ture ind i et par bunkere gik det. Vi fulgtes så med The Sugars til nymindejakob (GC1ATEX), Klosterbunki (GC1ARDF) og lönnegrab (GC16WTZ), hvor vore veje så skiltes. Dog efter at vi havde givet dem beskrivelsen til German House.

Flyvergraven (GC13NW9) blev stedet, hvor vi igen stødte på Anden Verdenskrig, og dens ofre. Denne gang var det et sted, hvor et engelsk bombefly 1. december 1943 var styrtet ned. Et propelblad, en gearkasse og en del af haleplanet var udstillet tæt ved mindekorset ove de faldne soldater.

Kl. 15:00 loggede vi Ringkøbing-Skjern – Midtjylland – Danmark (GC15567) kommunecachen, som lå et meget fredfyldt sted lige uden for et sommerhusområde. Derefter kørte vi til Lønborg Hede (GCMJJQ), hvor vi fik os en rigtig god og lang gåtur på den næsten uberørte hede. Det var en speciel oplevelse. Fugletårnet ved Lønborggård (GC16AEZ) blev næstsidste cache på turen. Den sidste blev Kalvholm (GC12YQ6), som ligger midt i Skjern Å deltaet. Der skulle vi bruge en trækfærge for at komme til cachen. Kl. 16:30 satte vi kursen nordover.

35 caches blev det til på denne weekend. Jeg vil gerne sende en stor tak til farogdatter og Bager for denne fine serie oplevelser, som jeg sent vil glemme. Jeg håber vi kan finde en ny mission på et tidspunkt!

Business Broker

SWAT Nord i Blåbjerg Plantage – 1

26. april 2008

Tilbage i marts 2006 blev jeg inviteret af farogdatter til at tage med SWAT Nord på deres første mission: WAR! (GCQC5G), men jeg var desværre forhindret, så jeg snuppede den sammen med g-wagen i juli 2007. Derefter prikkede jeg lidt til farogdatter om vi ikke skulle finde et par af da andre svære og lange caches i det område, men grundet en udstationering af en af medlemmerne i SWAT Nord, blev turen til til Blåbjerg Plantage fastlagt til sidst i april.

Se billeder fra turen her.

farogdatter hentede mig lørdag morgen d. 26/4 ved et busstoppested på Hobrovej, hvorefter vi hentede Bager, og begav os mod Rørdal, hvor de tre Fliegerhorst Aalborg OST caches starter. Maja vidste lige hvor indgangen til Fliegerhorst Aalborg OST #1 (GC1A0KK) var, men det var Bager der kl. 09:30 fandt cachen. Fliegerhorst Aalborg OST #2 (GC1A0KR) blev logget 09:45, og Fliegerhorst Aalborg OST #3 (GC1A0KT) kl. 10:10. Vi kunne ikke dy os for at checke udsigten tæt ved #3, selv om området er farligt og under opsyn. Den tilsynsførende passede hans job på denne lørdag formiddag, så ham fik vi lige en snak med, inden vi begav os sydover.

Da vi nærmede os afkørsel 31 Støvring Syd sagde Kristian, at der lige var en cache vi skulle finde der. Det var Der var engang et juleevent 2007 (GC17KQH). På vej tilbage til bilen så vi en mand stå nede af frakørselsrampen ved siden af hans bil. Han så ud til at have stærke smerter, og stod foroverbøjet og holdt sig til lysken. Så Bager undersøgte ham lige, og så fik vi ringet efter Falck. Der kom en akutvogn få minutter senere, og efter en kort snak og undersøgelse blev der tilkaldt en ambulance. Det lyder jo dramatisk, men han stod op under hele sceancen, så vi håber han er kommet sig.

Turen ned til Herning var uden de store begivenheder, dog blev der praktiseret en leg, som jeg desværre ikke kunne være med til så tit. Det gik ud på at sige “cache” og pege mod gemmestedet, når vi passerede en cache. farogdatter var selvfølgelig emminente til den leg 🙂

Lige før vi nåede Herning tikkede følgende meddelelse ind på mobilen:

Mission activation code: 7-9-13. This text message will selfdestruct in 30 sec. Remember: failure is not an option! Good luck. Agent Freelance @ mission control center alpha.

I Herning snuppede vi Jyllands Kirker – Fredens Kirke, Herning (GC1466N), og en burgermenu på det nærliggende drive-in fodderbræt, hvorefter turen gik til Mørupstenen (GC185DG), en af landets største sten. 500 ton vejer krabaten.

I Skjern snuppede vi Skjern Vindmølle (GCWMQ5), Den Midtjyske Tværbane #22 – Skjern (GC1B2T5) og Fredsskoven i Skjern (GCWMM7), hvor Kristian viste hvad hans geo-stok skulle bruges til. Han stod demonstrativt og prikkede til ammoboksen, indtil vi andre stoppede med at lede. De næste caches blev Freedom# 1 (GCW3H8), Freedom 2 (GC13B78), FOX (GCX5BP) og View over Filsø (GCWP51), hvor vi kunne høre artilleri i det fjerne. Kl. ca. 15:30 ankom vi til Klitgaarden, hvor vi fik snakket med værtsparret, og blev indlogeret. Flinke mennesker, Bøv. Der var dog lidt knas med vore reserveringer, men det blev løst, og værten viste os så hvor vi skulle bo. farogdatter og Bager fik hvert deres rum i den nye bygning, og jeg blev indlogeret i den tilstødende bygning, som jeg havde helt for mig selv.

Efter Maja havde fået hjælp af Bager til at komme i hendes vandrestøvler gik turen til 1,1,2,3,5,8,13, X – cache (GC16VWC), en fin mystery med fine matematiske spidsfindigheder. Og over på den anden side af grusvejen fik vi logget Voldanlæg på Henne Hede (GCY3WH), og så var det hastigt videre til starten på A hard day’s walk and a long night’s search (GCM12Z), som jo var hovedformålet med vores tur til Blåbjerg Plantage. Vi startede kl 17:00, og gik til første waypoint, hvor vi havde besvær med at finde sedlen. Men vi fandt den, dog i et andet hjørne end hvad cachebeskrivelsen viste. På vej mod næste waypoint kom vi forbi Ny Blåbjerg (GC129FH), som blev logget før vi gik videre. Vi valgte også at snuppe Mystic Forest Cache (GCGXEH), når vi nu alligevel var her i området, så den blev flettet ind i planen, og logget kl. 19:15.

Maja var ikke særlig glad for zuluen i glasburet, men blev dog til sidst overtalt til at kigge lidt nærmere på ham. Det var langt fra mørkt nok til at fortsætte med A hard days walk…, så vi besluttede at forsøge at prøve kræfter med German House (GCD7C9).

Turen til German House er nok noget af det mest ufremkommelige og uimødekommende kratluskeri jeg har været med til. Der er bare ingen stier at gå efter, og fyrretræerne og buskene står meget tæt, så man zig-zagger sig frem, og må gå en del omveje før man når frem til cachen. Det var virkelig noget man fik varmen af, så vi tog os god tid til at logge cachen, før vi kl. 20:45 fortsatte øst på ud af området igen. Derefter gik turen nordover og mod vest igen, mod Hill 41. Vi spiste vores indkøbte sandwiches og drikkevarer på toppen af Hill 41, før vi fandt de stærke lommelygter frem. Kristian spottede refleksen som den første, og begav sig derefter sammen med Bager gennem krattet frem til cachen. Maja og jeg stod tilbage på Hill 41, og lyste på refleksen, og guidede med en laser pointer. Det var virkelig noget der virkede!

Da Maja og jeg kl. 22:00 kom frem til cachen skrev vi i logbogen, og byttede et par ting i cachen, hvorefter jeg blev bedt om at knæle på SWAT Nord flagen. Kristian, Maja og Bager udførte indvielses rutualet, og ønskede mig velkommen som fuldgyldigt medlem af SWAT Nord, ved at overdrage en utrolig flot Templar Geocoin i antikt kobber med blodrødt kors.

Kort efter tikkede følgende besked in på mobilen:

Accomplished mission confirmed. Mission control center sends greetings. New assignment pending…

Læs 2. del af beretningen her.

Business Broker