Natcaching i Bunken Klitplantage

8. december 2007

Banzai_dk havde inviteret til PicnicEvent Bunken by Night december 2007 (GC16HZG) lørdag aften kl. 17:11 – præcis. Og da jeg ikke skulle til nogen julefrokoster, og ikke havde prøvet natcaching før, meldte jeg mig til eventet.

Jeg havde pakket en taske med GPS, pandelygte, LED lygte, skiundertøj, pandebånd, handsker, en pakke kiks og to cola’er samt ekstra batterier og tørt tøj og andre sko – hvis nu uheldet skulle være ude. Derudover havde jeg skrevet cachebeskrivelserne ud fra de udlagte caches til PicnicEvent Bunken oktober 2007 samt et par stykker mere. Jeg håbede på at kunne logge et par stykker inden eventet startede.

Jeg startede kl. 15:35 med Bunken – Nordjyske Jernbaner (GC15KHN), så kørte jeg lidt længere hen ad vejen og ind på picnic pladsen, hvor de tre PicnicEvents havde været afholdt. Her fandt jeg kl. 15:50 LykkensGang #9 (GC16D07). Det krævede at man løste en sjov talopgave hjemmefra. Cachen var en logscroll, dvs. et filmhylster med en filmkasette i, og indeni filmkasetten var logbogen, som man skulle trække ud for at skrive i den. Cachen var endvidere placeret i en kævle, og blev holdt fast med en magnet. Det tog et stykke tid at finde cachen, da den faldt ret godt i med hvad der ellers var i området. Sidste cache inden eventet blev LykkensGang #8 – Sudoku (GC16D05) kl. 16:05. Det var ligeledes en logscroll, som er næsten umulig at spotte, hvis man ikke lige ved hvad man leder efter. Begge caches kunne checkes hjemmefra vha. den nye GeoTjek Cache Coordinate Checker tjeneste.

Banzai_dk bød velkommen til eventet, og checkede om der nu var mørkt nok, for det skulle være bælg-ragende mørkt før cachebeskrivelserne blev uddelt. Men først skulle der tages et gruppebillede, og heldigvis havde Banzai_dk den store blitz med. Logbogen til eventet gik også rundt, og vi fik alle et julekort. Banzai_dk fortalte også om den nye type refleksmarkering vi ville finde på cachene af typen Unknown. I hver traditionel og multi cache var der en beskrivelse af hvordan man fandt startpunktet for de Unknown caches der var frigivet til eventet. Disse skulle så findes vha. refleksmærker.

Da koordinaterne blev frigivet begyndte alle at taste koordinater ind, og kort tid efter tog de første afsted. Jeg fulgte med en gruppe på 5-6 personer, men jeg begav mig nordpå inden vi fandt første cache. Ved første cache Betula Lacus01 (GC17PFY) mødte jeg cesilie og havhoej. Cachen blev fundet kl. 18:10, jeg blev Second Finder. Vi teamede så op, og benyttede chancen for at finde en af disse reflekscaches, dvs. Betula Lacus04 (GC17PG7), som jeg blev Second Finder på kl. 18:50. Det var svært at følge reflekserne, så det blev desværre den eneste vi fandt. Kl. 19:05 fandt vi Betula Lacus07 (GC17PG2).

Der var virkeligt bælgragende mørkt i skoven, men stjerne var fremme, og vejret var med os, så det var en fantastisk oplevelse at vandre rundt i skoven i mørke.

Kl. 19:23. Jeg blev Third Finder på Betula Lacus06 (GC17PG1). Og Betula Lacus02 (GC17PFZ) blev fundet kl. 19:23. Jeg blev Third Finder. Betula Lacus11 (GC17PGB) blev fundet kl. 20:05. Jeg blev Third Finder. Sidste cache Betula Lacus03 (GC17PG5) blev fundet kl. 20:45.

Godt 3 timer og 7,4 km senere var vi tilbage på parkeringspladsen, hvor jeg fortærede den medbragte sandwich og en cola, og satte kurs sydover. Tak for et fedt event!

Business Broker